Despre IceDyp

sediu-icedyp
SC Ice Dyp Balas SRL cu sediul in Carpinis, str.VI-a, nr.69, jud. Timis, este o firma cu capital privat romanesc, infiintata in anul 1996, si are ca obiect de activitate productia si distributia de produse de inghetata. In cadrul procesului de fabricatie, firma dispune de linii tehnologice complete, ceea ce ii permite sa produca un numar de 60 de sortimente cu directii de gust diferite.

Povestea ICE DYP a inceput din dorinta de a va rasfata in fiecare zi cu delicatese de inghetata! O echipa de profesionisti au imbinat cel mai bun lapte cu ciocolata, alune, fructe de padure, cirese, capsuni, visine, fistic, stafide si alte arome naturale, le-au imbracat in forme diferite si le-au raspandit cu dragoste in toata tara.
Astfel a luat nastere ICE DYP – adevarata inghetata.

ICE DYP BALAS este un reper important in activitatea economica si comerciala a comunei Carpinis, deoarece inca de la infiintare a reprezentat un punct de atragere a fortei de munca locale (din Carpinis, comunele si satele adiacente), societatea in prezent fiind deservita de cca 600 de angajati ( in timpul sezonului de fabricare si distribuire a inghetatei)

Desi la infiintare se dorea ca ICE DYP sa fie doar un laborator, mic si familial, de fabricare a inghetatei, in prezent unitatea s-a dezvoltat, si a ajuns sa dispuna de linii ultramoderne de fabricare a inghetatei precum si de o logistica extinsa in toata tara, care cuprinde un parc auto de peste 120 de autoutilitare frigorifice Mercedes Benz , 9 puncte de lucru si cca 20000 de vitrine frigorifice.
Astfel ca, pornind de la fabricarea prafurilor de inghetata si a inghetatei soft ( la dozator stradal) maximul capacitatii de productie a societatii poate astazi sa atinga 50 tone de inghetata/ zi, paleta sortimentala putand fi impartita pe directii de gust si prezentare in peste 60 de sortimente de inghetata.

Istoricul firmei poate fi impartit in cateva stagii mari de formare si dezvoltare:
-anul 1996- anul infiintarii ICE DYP BALAS srl
-anul 2000 reprezinta primul mare pas in dezvoltarea societatii, deoarece a fost la baza transformarii tehnologice a procesului de fabricatie, astfel ca din inghetata formata la “rece”, s-a ajuns la inghetata pasteurizata, omogenizata, maturata, asa cum se cere in tehnologia de resort.
Aceasta inghetata pe langa faptul ca este un produs salubru ( pasteurizarea efectuandu-se la peste 750 C) este din punct de vedere calitativ net superioara inghetatei obtinuta la dozator, are finete, cremozitate, termen de valabilitate mai mare.
Tot in 2000 se realizeaza primele inghetate ICE DYP pe bat: Mega, Star, Pandy si Exotic.
-anul 2006 este anul in care eforturile societatii, de a fabrica produse calitative si sigure, au fost incununate cu success prin recunoasterea de catre SRAC ( Serviciul Roman de Asigurare a Calitatii) si obtinere a certificatului ISO 9001 si HACCP,pe linia de calitate si siguranta a alimentului.

-anul 2008 marcheaza cea de-a doua etapa majora in retehnologizarea fluxului de productie prin achizitionarea unor utilaje ultramoderne pentru sectia de pasteurizare si productie, respectiv depozitare.

-anul 2013 este anul unui nou inceput in domeniu Turistic, hotelier, prin achizitionarea fostei pensiuni DO STIL, pensiune care dispune de suport recreativ, piscina, spa, sala fitness, sala evenimente)

De-a lungul anilor paleta sortimentala ICE DYP s-a tot largit, producandu-se noi si noi sortimente de inghetata ICE DYP, si tinandu-se cont de cererea pietei, s-a produs inghetata cu adaosuri de fructe, topinguri, incluziuni, alune, stafide, biscuiti; Anamaria, Roxana, Magic Moments, Bianca, Fantasia di Roxana, Magical Dreams, Mega Star Exotic, Pandy fiind doar unele din marcile sub care se pot gasi in comert produsele ICE DYP.

Incepand din anul 2013 in familia SC IceDyp Balas SRL a aparut un nou membru: Centrul Resort&Spa ICEDYP Timisoara care cuprinde un bazin de dimensiuni semi-olimpice, sala fitness, jacuzzi, servicii de masaj, salon de bronzat si 10 camere cu pat matrimonial, fiind locul ideal în care vă puteți răsfăța, efortul fizic îmbinându-se cu relaxarea.